Luchtbruggen In Zaanstad: Acrobatische Highline Show een groot succes.

Op zaterdag 11 mei 2024 organiseerde het Lowlines Collective een adembenemende highline-show ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Zaanstad. Deze unieke show vond plaats op een 250 meter lange en 40 meter hoge lijn tussen de Lobeliustoren en de Clusiustoren in de wijk Poelenburg, Zaandam. Dit evenement werd gerealiseerd in samenwerking met Pact Zaandam Oost en de gemeente Zaanstad, met de steun van de drie woningbouwcorporaties ZVH, Rochdale en Parteon.

Een Sociaal Project met een Groot Bereik

Het project had een enorme sociale impact en bereikte duizenden mensen tijdens zowel de opbouw, het afbreken als de daadwerkelijke show. De spanning was voelbaar terwijl onze acrobaten op 40 meter hoogte tussen de flats en over de huizen liepen. De reacties van de bewoners waren buitengewoon positief en het enthousiasme was aanstekelijk. De show werd niet alleen een visueel spektakel, maar bracht ook de gemeenschap dichter bij elkaar.

Adembenemende Highline-Show met Kinderen en Luchtacrobaten

De highline-show op 11 mei 2024 in Poelenburg was niet alleen een visueel spektakel, maar ook een interactieve ervaring voor de jongste bewoners van de wijk. Samen met kinderen hielpen we de luchtacrobaat Tinka Charmant naar grote hoogten met een speciaal katrolsysteem. Dit gezamenlijke project betrok meer dan 15 kinderen die enthousiast meededen en een belangrijke rol speelden in het hijsen van Tinka naar de luchtacrobatische hoogten. Hun glimlachen en opwinding maakten deze ervaring extra bijzonder en lieten zien hoe een gemeenschap samen kan werken aan een spectaculair doel.

Tijdens de show abseilde Lucas de Jong spectaculair van de lijn. Het publiek keek vol bewondering toe terwijl Lucas zijn afdaling inzette, wat voor een adembenemend moment zorgde. Zijn beheersing en techniek waren een indrukwekkend schouwspel en een hoogtepunt van de show.

Vervolgens wist Tinka Charmant, nadat zij door de kinderen omhoog was geholpen, haar luchtacrobatentrucs met gratie en precisie uit te voeren. Haar bewegingen op grote hoogte waren niet alleen een bewijs van haar vaardigheid, maar ook een prachtige weergave van de samenwerking tussen de artiesten en de lokale gemeenschap.

Jeroen Cuppen sloot de show af met zijn indrukwekkende stunts op de lijn. Zijn feilloze uitvoering van capriolen en adembenemende bewegingen lieten het publiek in volledige verwondering achter. Jeroen’s meesterlijke controle en vaardigheden waren de perfecte afsluiting van deze spectaculaire highline-show.

De highline-show in Poelenburg was een prachtig voorbeeld van hoe sport, kunst en gemeenschap samen kunnen komen om iets magisch te creëren. Het enthousiasme van de kinderen, de vaardigheden van de acrobaten en de steun van de gemeenschap maakten dit tot een onvergetelijk evenement.

Succesvolle Workshops en Verenigingen

Tijdens het evenement werden er diverse workshops georganiseerd door verschillende verenigingen uit de wijk en door ons collectief. Deze workshops waren een groot succes en trokken veel enthousiaste deelnemers. We voelden ons als collectief zeer welkom in de wijk en zijn dankbaar voor alle positieve reacties die we hebben ontvangen.

Bijzondere Bedankjes aan Onze Steunende Partners

Onze dank gaat uit naar de woningbouwcorporaties ZVH, Rochdale en Parteon. Hun medewerking en ondersteuning speelden een cruciale rol in het succes van dit evenement.

Daarnaast verdienen onze sponsoren een speciale vermelding voor hun genereuze bijdragen en geloof in ons werk. Zonder hun steun was dit alles niet mogelijk geweest:

Oprechte Dank aan Gemeente en Samenwerkingspartners

Ten slotte willen we onze oprechte dank uitspreken aan de Gemeente Zaandam, Zaanstad 50 Jaar en Pact Zaandam Oost voor hun nauwe samenwerking en voortdurende ondersteuning. Hun betrokkenheid heeft bijgedragen aan het succes van dit bijzondere evenement en heeft laten zien hoe krachtig een gemeenschap kan zijn wanneer iedereen samenwerkt.

Speciale Dank aan Albert Groothuizen

Een bijzondere dank gaat uit naar Albert Groothuizen, onze Zaanse held. Hij heeft ons in het prille begin niet alleen geholpen met het vormen van onze gedachten, maar ons ook de juiste contacten gebracht die cruciaal waren voor ons succes. Zonder zijn steun en toewijding zou dit evenement niet zo’n groot succes zijn geworden.

Fotografie

Onze dank gaat ook uit naar de getalenteerde fotografen die dit evenement hebben vastgelegd. Hun prachtige foto’s hebben bijgedragen aan het vastleggen van de magie en spanning van deze dag:

Het was een eer om deel uit te maken van dit memorabele dag en we kijken uit naar toekomstige projecten waarin we opnieuw de gemeenschap van Zaandam kunnen verrassen en inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *